sdruno

SDRuno is het gratis softwarepakket voor de SDRplay. SDRuno is  een implementie voor SDRplay van het bekende SDR pakket Studio1. De reguliere prijs van Studio1 is € 169, SDRplay bezitters kunnen het echter gratis downloaden en gebruiken!

Hieronder ziet u een voorbeeld. Er zijn 3 virtuele ontvangers met een bandbreedte van 5 MHz op de FM-omroepband gekozen, inclusief RDS decodering.

Het aantal virtuele ontvangers is hier beperkt tot 3 in verband met de PC (i3 notebook). Maar met een krachtiger PC kunnen er zelfs 16 virtuele stations worden ontvangen.

SDRunoFMomroep

klik voor een vergroting

SDRuno is een programma dat speciaal ontwikkeld en geïmplementeerd is voor de SDRplay, er zijn geen extra plug-ins nodig. De software is gebaseerd op Studio1.
SDRuno maakt van uw SDRplay een robuuste en flexibele, high performance SDR ontvanger en beschikt over een aantal uitstekende eigenschappen, waaronder:
• Meerdere virtuele ontvangers waarmee het mogelijk wordt gelijktijdig meerdere en verschillende soorten signalen te ontvangen en te decoderen binnen dezelfde bandbreedte van de ontvanger.
• Een selectief filter met een verzwakking van meer dan 140 dB.
• Een unieke vervormingsvrije tweetraps AGC met instelbare parameters.
• Meerdere notch filters met een bandbreedte dat instelbaar is tot 1 Hz, “Notch Lock” functie.
• Een unieke synchrone AM-mode met selecteerbare / verstelbare zijbanden, met een eigen PLL-ingang filter, en instelbare PLL tijd constanten.
• SNR (stereo ruisonderdrukking), met een eigen algoritme voor ruisonderdrukking voor stereo-uitzending.
• AFC voor FM-signalen.
• Frequentiecalibratie.


Er zullen steeds meer functies worden toegevoegd aan SDRuno. De software draait onder Windows, er wordt nader onderzoek gedaan om het te migreren naar andere besturingssystemen
SDRuno is vrij toegankelijk voor alle huidige en toekomstige gebruikers van het SDRplay

De software kan hier worden gedownload

Maar ook andere, gratis, SDR software kan worden gebruikt, hieronder een paar voorbeelden:

De hierna geplaatste softwarelijst is niet compleet. Ik probeer de lijst zo volledig mogelijk te houden maar er komen heel vaak nieuwe pakketten bij.

Mocht u aanvullingen weten, geef dit dan even door, ik zal het dan toevoegen.

CubicScubicSDRDR, crossplatform SDR applicatie, link

 

 

 

 

 

hdsdrHDSR, wellicht het meest gebruikte SDR besturingsprogramma, link

 

 

 

 

 

sdrconsoleSDRconsole van Simon Brown, zeer uitgebreide software inclusief decoderingssoftware, link