sdrplay logo

Weersatellieten

Fascinerend, het ontvangen van weersatellieten op 137 MHz. Met een eenvoudige antenne ontvangt u de mooiste plaatjes.

Het perfecte programma om weersatellieten te decoderen is WXtoIMG en is sinds lange tijd weer te downloaden.  Het is hier te downloaden.

Instellingen

De software kunt u dan instellen volgens de  schermafbeeldingen. Als u dat hebt gedaan is het zaak om de kepler gegevens even te updaten. (zie de linker afbeelding, door er op te klikken wordt de afbeelding vergroot.)het

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

De “recording options” stelt u in zoals hiernaast links staat aangegeven, tenminste als u dezelfde virtuele audio kabel en de seriële poorten com0commnoaagebruikt zoals ik dat heb gedaan (zie rechts).

 

De andere instellingen ziet u in de afbeelding hieronder.

 

 

 

 

wxtoimg rec options

SDRuno stelt u in op FM en WFM met een bandbreedte van 60 kHz, de frequentie hoeft u niet in te stellen, dat wordt gedaan door WXtoIMG, die regelt ook de doppler.

 

agc

Denk er verder nog om dat de virtuele audiokabel en de virtuele seriële poort ook in SDRuno goed staan.

 

Het is dus mogelijk om naar een station te luisteren waarbij WXtoIMG op het moment dat er een satelliet wordt waargenomen zelf de frequentie van de betreffende satelliet kiest en vervolgens gaat decoderen.

Na de passage gaat overigens SDRuno niet terug naar de oorspronkelijke frequentie.

Ik heb als antenne een turnstile op plm. 6 meter in gebruik. De hiermee ontvangen beelden zijn prachtig, zie het voorbeeld hiernaast.

weersatelliet afbeelding

€25,50

Nederlandstalig handboek

Uitgebreid Nederlandstalig handboek, gedrukt op handzaam A5 formaat, gebonden met metalen ringband. Kan dubbelgevouwen worden per onderwerp. 90 pagina’s.  40 pagina’s met toepassingen. Nu met frequenties van de toepassingen op ZIP file beschikbaar.