sdrplay logo

VAC instellingen

VAC is de afkorting van Virual Audio Cable. Dit is dus niets meer of minder dan een verbindingskabel die het Laagfrequent audiosignaal transporteert tussen de twee applicaties, SDRuno en een decodeerprogramma.

Instellingen

U hebt VAC geïnstalleerd, nu moet u nog de instellingen aanbrengen zoals  hiernaast weergegeven. De VAC console  kunt u vinden in de map “Virtual Audio Cable”, het bestand heet “vcctlpan.exe”.

 

Ik heb 2 kabels aangemaakt, maar dat is meestal niet nodig.

Nadat u de kabels hebt aangemaakt kunt u deze terugvinden in de audio settings van Windows onder “opnameapparaten”. 

De naam is  Line 1, in mijn geval is er ook nog een tweede, line 2. 

Controleer of het werkt , u ziet in de afbeelding hiernaast dat ik audio toevoer aan line-2. Die keuze heb ik in SDRuno gemaakt, verderop hierover meer.

Instelling voor VAC in SDRuno

setting1

Klik in RX control  op “SETT”, er ontvouwt zich een nieuw menu.

Klik op “OUT” [1] en kies vervolgens de door u gebruikte audiolijn, in dit voorbeeld dus “Line 2” [2]

stop

Sluit het venster, er is echter nog niets veranderd, om de instelling toe te passen moet u SDRuno even stoppen en weer starten.

En dan is er een probleem, u hoort niets meer. Ik heb lang gezocht naar een oplossing, die is echter eenvoudiger dan dat ik had gedacht.

Ga weer naar de geluidsinstellingen van Windows, kies “Opnemen”, de virtuele audiokabel (hier Line2) en klik op “eigenschappen”. Kies het tabblad “Luisteren”, en vink de keuze “Naar dit apparaat luisteren” aan. Deze instelling heeft niet alleen het voordeel dat u nu kunt meeluisteren maar ook dat u niet telkens in SDRuno moet kiezen voor VAC of luisteren. De VAC blijft gewoon altijd aanstaan.

meeluisteren

€25,50

Nederlandstalig handboek

Uitgebreid Nederlandstalig handboek, gedrukt op handzaam A5 formaat, gebonden met metalen ringband. Kan dubbelgevouwen worden per onderwerp. 90 pagina’s.  40 pagina’s met toepassingen. Nu met frequenties van de toepassingen op ZIP file beschikbaar.