sdrplay logo

Com0Com instellingen

Sommige, o.a. WXtoIMG, programma's hebben de mogelijkheid om informatie van SDRuno te delen. Bijvoorbeeld om de frequentie over te nemen en de doppler bij te sturen.

Instellingen

U kunt com0com hier downloaden.

Een seriële kabel is een verbinding tussen twee seriële poorten. U moet dus ook 2 poorten aanmaken in com0com. Open de com0com consôle, klik op “Add Pair” en maak twee poorten aan. Controleer in apparaatbeheer van Windows wel even welke poorten beschikbaar zijn.

In het voorbeeld ziet u dat ik 2 poorten heb aangemaakt, poort 9 en 19. Het is een gewoonte van mij om er 10 poorten tussen te laten zitten. Ik gebruik de hoge poort dan in de bron en de lage in de toepassing, SDRuno krijgt van mij dus poort 19 toegewezen.

 

U moet com0com installeren én gebruiken in admin mode.

 

De toewijzing van de poort in SDRuno kunt u regelen door in settings te kiezen voor “CAT” en de vinkjes te zetten zoals op het voorbeeld is te zien.

 

Als u in de software gevraagd wordt welk protocol er moet worden gebruikt, kies dan voor de commandoset van Kenwood en het type TS-480

 

€25,50

Nederlandstalig handboek

Uitgebreid Nederlandstalig handboek, gedrukt op handzaam A5 formaat, gebonden met metalen ringband. Kan dubbelgevouwen worden per onderwerp. 90 pagina’s.  40 pagina’s met toepassingen. Nu met frequenties van de toepassingen op ZIP file beschikbaar.